Pon/Pet: 07.00 - 15.00

radno vrijeme: posjetite nas

Vukovarska 261, Vinkovci

Vukovarska 261, 32100 Vinkovci, Hrvatska

+385 32 500 613

nazovite nas

Savjeti za kupce

Informacije za kupce prozora

Prozori od PVC-a nadmašuju sve ostale prozorske materijale po pitanju uštede energije i ekološke efikasnosti. Materijal okvira može se do 100% reciklirati. Zbog svoje dugotrajnosti i ekonomičnosti, PVC prozori danas predstavljaju najodrživije rješenje za prozore. Deceuninckovi PVC prozori pravi su primjer kako se visokovrijedna tehnologija povezuje s praktičnom koristi i odgovarajućim dizajnom.

Jer suvremeni prozori ne samo da trebaju štedjeti energiju i dobro izgledati, već i efikasno štititi od hladnoće, klimatskih nepogodnosti, buke i provala. Također trebaju pružiti dobar omjer cijene i kvalitete uz niske troškove održavanja. Deceuninck prozori ispunjavaju sve te zahtjeve.

Vrste PVC prozora

Deceuninckovi profili za prozore omogućuju različite vrste PVC prozora s različitim tipovima otvaranja - od klasičnih rotirajućih kip prozora preko raznih kliznih sustava za vrata terasa, pa sve do posebnih namjena kao što su vodonepropusni podrumski prozori. Moguće su gotovo sve vrste PVC prozora, no među pojmovima se moraju razlikovati tipovi otvaranja, kao i vrste prozora. Pojam ""vrsta prozora"" odnosi se na osnovne značajke, odnosno primjene jedne vrste prozora, dok se pod pojmom ""tip otvaranja"" podrazumijevaju razni mehanizmi otvaranja koji ovise o pojedinom prozoru. Primjerice, klizni prozor može postojati u nekoliko mehanizama otvaranja. Za bolje objašnjenje, u nastavku su opisane razlike između različitih vrsta otvaranja, kao i popis glavnih vrsta prozora.

Mehanizami otvaranja za uobičajene vrste PVC prozora

Info-grafika u nastavku prikazuje pregled mogućih varijanti otvaranja za različite vrste PVC prozora i prozorskih profila Deceuninckovog sustava.


Objašnjenje: Vrh trokuta označava mjesto otvaranja prozora. Osnovica je reprezentativna os rotacije. Kod kliznih prozora, elementarna strelica označava odgovarajući smjer prema kojem se prozorni element može pomicati.

Vrste PVC prozora

Podrumski prozori / Najboljom kvalitetom do toplinske zaštite i sigurnosti

Donošenje odluke o izboru podrumskih prozora može biti izazovno. Prema današnjim zahtjevima za energetski učinkovitu gradnju i toplinske izolacije, korištenje podrumske površine kao druge stambene površine je moguće gotovo bez ikakvih prepreka. Danas se podrumski prostor može koristiti kao ured, gostinjska soba ili soba za hobi - bez da se odreknete životne udobnosti!

Podrumski prozori / Najvažnije informacije na jednom mjestu

 • Podrumski prozori moraju biti u skladu s aktualnim Pravilnikom o uštedi energije.
 • Trebaju se poštovati KfW-i.
 • Posebnu pozornost treba obratiti na vodonepropusnost, ovisno o vrsti i lokaciji.
 • Prozori ne smiju biti premali jer će u suprotnom Vaš proširen životni prostor biti taman i neprivlačan.
 • Ovisno o situaciji i zahtjevima, sigurnosni standardi za djelotvornu zaštitu od provale nikako ne smiju biti zanemareni.

Životni prostor proširite adekvatnim podrumskim prozorima

U prošlosti je podrum služio kao spremište, dodatan prostor i skladište. Bio je uzak, taman i neprivlačan, rijetko se grijao i za njega nije bila potrebna izolacija. Upravo iz tih razloga, podrumski prozori dugo su vremena smatrani manje vrijednima od prozora u stambenim prostorima.

Zbog sve većih zahtjeva za energetskom učinkovitošću i toplinskom zaštitom propisanom u Pravilniku o uštedi energije, kvalitetna izolacija podruma postala je standard. Time se automatski pridaje veća važnost podrumskom prostoru te se podrum sve više koristi kao dodatak životnom prostoru. Pritom se treba pridržavati odgovarajućih smjernica Pravilnika za uštedu energije i ispunjavati uvjete KfW banke.

Prednosti Deceuninckovih sustava profila podrumskih prozora

 • Sofisticirani dizajn za Vaš individualan stil
 • Najviša kvaliteta obrade
 • Velik izbor boja i dekora
 • Deceuninckovi sustavi prozora ispunjavaju vrijednosti Pravilnika o uštedi energije EnEV 2014
 • Protuprovalna zaštita u klasama otpora WK 1 i WK 2

Protuprovalnu zaštitu ne treba zanemariti ni kod podrumskih prozora. Klase protuprovalne zaštite WK 1 i WK 2 sprječavaju oko 85% svih pokušaja provale.

Klizni prozori / Elegantan spoj unutrašnjeg i vanjskog prostora

Klizni prozori su idealan spoj unutrašnjeg prostora s vanjskim. Svojom površinom omogućuju prostranost, pa čak i u lošim vremenskim uvjetima za vrijeme zimskih mjeseci, čime priroda i vrt postaju sastavni dio svakodnevice. Tijekom lijepog vremena prozori se mogu lako i jednostavno otvoriti pomoću kliznog sustava - uključujući i prozorske elemente koji se protežu do stropa, a koji se zahvaljujući Deceuninckovoj kliznoj tehnologiji vrlo lako otvaraju.

Prednosti Deceuninckovih kliznih prozora

 • Mogući prozorski elementi koji se protežu do stropa
 • Maksimalna nepropusnost za zaštitu od vremenskih utjecaja i sigurnost
 • Visok stupanj toplinske zaštite
 • Dostupne tri vrste otvaranja
 • Slaže se s više od 40 boja iznutra i izvana

Vrste otvaranja kliznih prozora
Deceuninckovi mehanizmi kliznih prozora dostupni su u različitim vrstama otvaranja. Svaki klizni sustav nudi posebne prednosti, a ovisno o individualnim zahtjevima i potrebama, Deceuninck nudi tri varijante kliznih prozorskih sustava.

Klizni prozor s tehnologijom podizno-kliznih vrata

Klizni prozori s podizno-kliznom tehnologijom omogućuju širok pogled bez zanemarivanja životne udobnosti.

Klizni prozori s čak četiri elementa krila imaju mogućnost jednostavnog pomicanja i time omogućuju prekrasan panoramski pogled. Odlične vrijednosti toplinske izolacije povećavaju energetsku učinkovitost, a motorizirane verzije daljinskog upravljača olakšavaju rukovanje kliznim prozorima. Na našoj stranici proizvoda Podizno-klizna vrata pronaći ćete detaljnije informacije

Klizni prozori

Klizni prozor sa skladišno-kliznim sustavom

Klizni prozori sa skladišno-kliznim sustavom dostupni su s dva do četiri elementa. Ovaj klizni prozorski sustav idealan je za manje ugradnje i pregradnje s Deceuninckovim standardnim profilima. Odlikuje se izvrsnom vodonepropusnošću, odličnom toplinskom i zvučnom izolacijom te jednostavnim korištenjem. Stupanj protuprovalne zaštite moguće je nadograditi u bilo kojem trenutku. Pri svakom otvaranju, krila u u ravnini prozora mogu se pojedinačno nagnuti. Skladišno-klizne naprave mogu se ostvariti s našim sustavom Eforte, Prestige, Arcade i NL 71 Holland.

Klizni prozori
Klizni prozor sa skladišno-kliznim sustavom

Klizni prozor s preklopno-kliznim sustavom

 

Ovaj sustav kliznih prozora može biti u potpunosti otvoren, bez fiksnih krilo prozora ili nosača koji ometaju pogled i izlaz prema van. Pojedini elementi vrata preklapaju se u obliku harmonike i guraju u stranu, a posebne ploče za zaključavanje omogućuju otvaranje pojedinačnih krila i preklopno-kliznih vrata koja se pričvršćuju pri svakom djelomičnom otvoru. Preklopno-klizne naprave mogu se ostvariti s našim sustavom Prestige, Arcade i NL 71 Nizozemska.

Više informacija o našim kliznim prozorima možete pronaći ovdje: Preuzimanje PDF brošura.

Klizni prozori podižu vrijednost Vaše imovine, osobito tijekom renoviranja. S našim online prozorima i konfiguratorom boja i prozora, možete isprobati koji klizni prozori najbolje odgovaraju Vašem domu. Dovoljno je učitati sliku, prilagoditi veličinu i boju i već možete vidjeti kako novi prozor ili fasada odgovaraju Vašem životnom prostoru.

Klizni prozori kao preklopno-klizna vrata
 

Prozori pasivne kuće

Prozori za pasivne kuće nisu tipovi prozora u pravom smislu. Izraz prozor pasivne kuće odnosi se na toplinska izolacijska svojstva prozora. Prozor po standardu pasivne kuće ima posebno visoku toplinsku izolaciju. Koeficijent prijenosa topline Uw mora biti manji ili jedak Europskoj normi 0,8 w/m2K. Svaki prozor koji ima manju ili istuUw vrijednost 0,8 W/m2K je pasivan prozor i prema aktualnom Pravilniku o uštedi energije 2014. namijenjen je i za korištenje u pasivnim kućama i odgovara i Kfw programu.

Svestranost prozora pasivne kuće

Prozori za pasivne kuće nisu ograničeni na korištenje u pasivnim kućama. Standardni prozori pasivne kuće mogu se koristiti i kod renoviranja starih zgrada i za svaku novogradnju. Prozori za pasivne kuće povećavaju udobnost stanovanja i značajno smanjuju troškove grijanja!

Deceuninckovi prozori sa standardom pasivne kuće dostupni su u svim bojama i obloženi aluminijem.

Prednosti prozora pasivnih kuća

 • Visoka razina udobnosti - u blizini prozora nema protoka hladnog zraka
 • Nema propuha zbog različitih temperaturnih stratifikacija u području prozora.
 • Unutarnja površinska temperatura pasivnog prozora kuće ne pada niže od 17°C, čak ni zimi.
 • Zbog vrlo dobrih izolacijskih svojstava, radijatori u području prozora više nisu potrebni. To Vam daje dodatnu slobodu u mogućnostima oblikovanja i opremanja Vašeg doma.
 • Zbog svoje visoke energetske učinkovitosti, vrlo mali dodatni troškovi za prozor pasivne kuće isplatit će se nakon kratkog vremena.
 • Troškovi grijanja i CO2 uštede na primjeru sustava Eforte

Prozori za pasivne kuće

Prozori pasivne kuće / Tehnologija koja impresionira!

Svojstva prozora sa standardima pasivne kuće svoju odličnu toplinsku izolaciju duguju visokokvalitetnoj tehnologiji u kombinaciji s trostrukim ostakljenjem. U-vrijednosti gotovog prozora ovise o U-vrijednosti okvira, ostakljenju i razmaknici koja se koristi za rub brtve. Detaljne informacije o izračunu U-vrijednosti provjerite na našoj info stranici U-vrijednosti.

Prozori pasivne kuće / Tehnologija koja impresionira

Na primjeru profila sustava Eforte, 12,6°C pokazuje izvrsnu izolaciju, a upravo unutarnja i topla strana prozora sprječava hladnoću i kondenzaciju.

Prozori za pasivne kuće imaju veliku propusnost sunčeve energije. Budući da se prirodna toplina može učinkovitije koristiti pomoću sunčevog zračenja, poboljšava se energetska bilanca zgrade i smanjuje godišnja potrošnja primarne energije. Prozori za pasivne kuće primarno se koriste u svrhu smanjenja troškova energije i grijanja, a ujedno doprinose i životnoj udobnosti. Zajedno je ovo velika prednost za graditelje i stanovnike, posebno kod novih zgrada i renoviranja.

Standard pasivne kuće s Deceuninckovim profilima prozora

Deceuninckovi sustavi profila idealno su prilagođeni standardu pasivne kuće zbog svoje inovativne tehnologije okvira i visoke kvalitete.

Posebice uz premium sustav Eforte i izvanredan okvir U-vrijednosti, standardi pasivne kuće mogu biti vrlo ekonomični. Eforte je jedini konstrukcijski sustav s uobičajenim armiranim čelikom i bez dodatnih izolacijskih mjera koji je, prema novoj odredbi (WA-15/2), certificiran kao pasivna kuća od ift-Rosenheima. Time Eforte postavlja nove standarde na tržištu za prozore pasivnih kuća.

Ako imate dodatnih pitanja vezanih uz prozor pasivne kuće, Deceuninckovi partneri rado će Vam odgovoriti na njih.