Pon/Pet: 07.00 - 15.00

radno vrijeme: posjetite nas

Vukovarska 261, Vinkovci

Vukovarska 261, 32100 Vinkovci, Hrvatska

+385 32 500 613

nazovite nas

Savjeti za kupce

Informacije za kupce prozora

Prozori od PVC-a nadmašuju sve ostale prozorske materijale po pitanju uštede energije i ekološke efikasnosti. Materijal okvira može se do 100% reciklirati. Zbog svoje dugotrajnosti i ekonomičnosti, PVC prozori danas predstavljaju najodrživije rješenje za prozore. Deceuninckovi PVC prozori pravi su primjer kako se visokovrijedna tehnologija povezuje s praktičnom koristi i odgovarajućim dizajnom.

Jer suvremeni prozori ne samo da trebaju štedjeti energiju i dobro izgledati, već i efikasno štititi od hladnoće, klimatskih nepogodnosti, buke i provala. Također trebaju pružiti dobar omjer cijene i kvalitete uz niske troškove održavanja. Deceuninck prozori ispunjavaju sve te zahtjeve.

Lanac recikliranja sustava prozora od PVC-a može se opisati u tri glavna koraka:

1. Stari prozori i stara PVC kolekcija

Proizvođači i uslužni djelatnici u suradnji s Rewindo prozorskim servisom za reciklažu (Rewindo Window Recycling Service) prikupljaju stare prozore i mješavine koje se potom prerađuju u plastične granule u postrojenjima za preradu. Stari prozori i stara PVC kolekcija može biti dostavljena u obliku sirovine, odnosno sa staklom, spojnicama, brtvama i ostacima zida.

2. Tehnologija recikliranja

Stari prozori i mješavine drobe se sirove u drobilici. Pomoću sustava sortiranja, strani materijali se odvajaju od PVC-a, a samljeveni materijal (približno 20 mm u promjeru) se zatim prerađuje u granule u rezanome mlinu i podvrgava različitim postupcima odvajanja i pripreme kako bi se poboljšala kvaliteta recikliranog PVC-a.

3. Recikliranje je moguće sedam puta!

Stari PVC prozori mogu se reciklirati najmanje sedam puta zadržavajući istu kvalitetu i otpornost. Kod prozorskih profila od PVC-a, ponovno reciklirane plastike moguće je reciklirati na dva načina. S jedne strane, određena količina recikliranog materijala (oko 30%) može se dodati normalnom postupku ekstruzije, a s druge strane, profili se mogu proizvesti od čistog recikliranog materijala. Međutim, iz vizualnih razloga, vidljive površine često su prekrivene tankim slojem PVC-a koristeći suvremenu tehnologiju koekstrudiranja, dok je ostatak profila izrađen od 100%-tno reciklirane plastike.

Detaljne informacije o recikliranju plastičnih prozora dostupne su kod lokalnih Deceuninck partnera.

Ciklus recikliranja plastičnih profila

 Recikliranje plastike i plastičnih prozorskih profila

Kao jedan od glavnih članova inicijative Rewindo GmbH, Deceuninck se aktivno zalaže za recikliranje PVC prozora, povećanje stope recikliranja plastičnih komponenti te promicanje odgovornog i održivog razvoja s PVC-om. Na dobrovoljnoj osnovi proizvodimo prozorske profile isključivo s bezolovnim stabilizatorom.